Všeobecné prodejní a dodací podmínky při exportu. 2 - Kachlík, Alfons
Medzinárodnú úpravu obchodných podmienok predstavujú tzv. položky INTRATERMS (International Trade Terms) - Medzinárodné obchodné podmienky vypracované ako štandardné podmienky zmlúv medzinárodného predaja tovaru. Všeobecné obchodné podmienky (tzv. sektorové) zostavujú priemyslové zväzy - národné ale i európske či iné združenia. Obsah podmienok a iné ustanovenia, ktoré upravujú dodávky a platby medzi výrobcami a ich odberateľmi. Národné vzorové podmienky. Vzorové obchodné podmienky jednotlivých dodávateľov.