Posudok Európskej komisie k žiadosti SR o členstvo v EÚ. 22
Slovensko vypracováva podrobnú environmentálnu stratégiu pred vstupom do EÚ. Osobitná pozornosť je venovaná rýchlej transpozícii rámcových smerníc o ovzduší, odpade a vode. Monitorovanie znečistenia. Legislatíva. Ochrana spotrebiteľa v EÚ a na Slovensku. Slovensko po vstupe do Rady Európy ratifikovalo väčšinu najdôležitejších právnych listín týkajúcich sa ľudských práv. Ústava zabezpečuje nezávislé súdnictvo.