Slovensko ve zpětném zrcátku zahraničního tisku - Leška, Vladimír
Hodnotenie politickej a hospodárskej situácie na Slovensku podľa zahraničnej tlače. Vstup do Európskej únie a NATO. Problematika výstavby jadrovej elektrárne v Mochovciach. Projekt Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku - Obsahová analýza vybranej zahraničnej tlače o dianí na Slovensku v roku 1995. Hlavný dôvod na vynechanie Slovenska zo zoznamu kanditátov na členstvo v EÚ ako ho uviedla Európska komisia.