Česká republika: vyhlídky na přijetí do Evropské unie - Urban, Luděk
Česko v procese prijímania nových členov do EÚ a jeho pripravenosť na vstup do Únie. Uzatváranie a význam asociačných dohôd pre krajiny z východnej a strednej Európy. Analýza prípravy vstupu ČR do EÚ z hľadiska štyroch ekonomických slobôd: voľný pohyb tovaru, služieb, osôb a kapitálu po celom teritóriu Únie. Pripravenosť EÚ na prijatie nových členov a potreba riešenia problémov: spoločná poľnohospodárska politika, regionálna politika a potreba reformovania vnútorného inštitucionálneho usporiadania Únie. Popis niektorých variantov riešenia problémov.