Niektoré otázky kompetencií veľkých územných celkov - Sotolář, Jozef
Problematika vyšších územných celkov a existujúce systémy fungovania miestnej verejnej správy. Reforma verejnej správy. Existujúce kompetencie obce. Existujúce kompetencie štátnej správy. Ochota štátu presunúť časť kompetencií na samosprávu. Presunutie zodpovedajúcich materiálnych a finančných prostriedkov na obce. Vymedzenie tradičných úloh samosprávy a štátnej správy. Presunutie adekvátnych právnych mechanizmov tak, aby sa efektívne účinne mohli plniť úlohy verejnej správy.