O holandskej regionálnej samospráve - Kukliš, Peter
Postavenie, funkčnosť a pôsobnosť provincií a miest v Holandsku. Preferovanie rozloženia vládnej moci na viacero mocenských orgánov. Činnosť miestnej štátnej správy. Rozdiel medzi samostatnou pôsobnosťou a prenesenou pôsobnosťou. Provinčné administratívne orgány. Provinčné zastupiteľstvo. Príklad územnej decentralizácie.