Živnostníci a regionálny rozvoj Svet okolo nás sa za štyridsať rokov priveľmi vzdialil - Raško, A.
Vývoj živnostníctva na Slovensku od jeho zákona v r. 1924. Väzba nového živnostenského zákona na minulosť. Chaotický vznik rôznych združení podnikateľov - živnostníkov. Potreba obnovenia živností na potreby a rozmiestenie obyvateľstva. Prepočet živností na obyvateľa. Zaostalosť vo vybavení remesiel na Slovensku. Európska úroveň živnostníctva. Štatistické údaje o živnostiach a živnostníkoch v SR.