Modernizácia prepravy a distribúcie plynu - Novek, I.
Rozvoj slovenského plynárenstva a základné fázy jeho vývoja. Vytvorenie organizačnej štruktúry plynárenského priemyslu na Slovensku. Charakteristika problémov pri prevádzkovaní prepravnej a distribučnej siete. Financovanie výstavby nových distribučných plynovodov. Vývoj odberu plynu. Základné problémy vo vzťahu k vnútornému chodu Divízie vnútroštátnej prepravy a distribúcie.