Spolupráca Ruhrgas - SPP - Pleško, D.
Spolupráca spoločnosti Ruhrgas so Slovenským plynárenským priemyslom.Úloha SPP ako tranzitéra plynu. Perspektívy zemného plynu v konkurencii s inými druhmi energie. Situácia v plynárenstve v strednej Európe. Potenciálni dodávatelia zemného plynu na európsky trh. Charakteristika diverzifikácie zdrojov zemného plynu z ekonomického a politického hľadiska.