Účtovanie na účtoch účtovnej triedy 5 - náklady
Charakteristika a klasifikácia nákladov. Účtovanie klasifikovaných nákupov a vyskladnenia tovaru pri jeho predaji. Účtovanie služieb. Účtovanie osobných nákladov. Účtovanie daní, poplatkov a iných prevádzkových nákladov. Účtovanie odpisov rezerv a opravných položiek prevádzkových nákladov. Účtovanie finančných nákladov, mimoriadnych nákladov, daní z príjmov a prevodových účtov.