Podľa J. Streleckého sa vo vývoji slovenského vývozu odráža nízka inovatívna úroveň produkcie podnikov - Gossányi, Vojtech
Inovácia a podnikanie. Význam inovácie pre úspešné podnikanie. Inovácia a možnosť získania finančných prostriedkov. Potreba inovovania výroby a výrobkov ako predpoklad úspešnosti v silnej medzinárodnej konkurencii. Podpora inovatívneho podnikania - poradenské, inovačné a technologické centrá, vedecko-technologické alebo vedecké parky, priemyselné a bezcolné zóny. Aktivity BIC, s.r.o., Bratislava a BIC Group, s.r.o., Bratislava.