Reklama je súčasťou národného hospodárstva - Hapák, Pavel
Základné účinky reklamy podľa knihy Contemporary Advertising od amerických autorov C. L. Bovéeho a W. F. Arensa: na hodnotu výrobku, cenu výrobku, konkurenciu, spotrebiteľský dopyt, zákaznícku voľbu a hospodársky cyklus. Výdavky na reklamu a HDP vo vybraných krajinách v roku 1995. Prognóza vývoja reklamného trhu na Slovensku a v ostatných štátoch CEFTA.