Viliam Mikuláš: Založenie spoločného rusko-slovenského plynárenského podniku bolo politické rozhodnutie - Mikuláš, V.
Problém výmeny riaditeľa Slovenského plynárenského priemyslu (SPP). Zmena energetickej stratégie zo strany štátu, dopad na SPP. R. 1993-1994 - pričlenenie bývalého Tranzitného plynovodu do SPP. Zmluvy s ruským Gazpromom - dovoz zemného plynu, dohoda o založení spoločného podniku.