Statistická zjišťování inovací - Fiala, Zbyněk
Inovačný prieskum uskutočnený v r. 1996 formou dotazníkov Českým statistickým úřadem, Praha. Subjektový a objektový prístup v štatistickom zisťovaní inovácií. Hodnotenie účinnosti inovačných procesov. Proporcionálny a bilančný postup pri analýze prírastku zisku k celkovým výdavkom na inovácie. Rozhodujúce vplyvy na inovačné procesy. Charakteristika subjektu inovácie. Predmet a ciele inovačnej činnosti priemyselného subjektu. Dôsledky inovácií. Účinnosť inovačného procesu. Špecifiká inovačných procesov. Ciele využitia informačného nástroja na sledovanie inovácií.