Kolektívne investovanie prostredníctvom investičných spoločností a investičných fondov. 2 Výklad k par. 15 - par. 38 zákona č.248/1992 Zb. - Kohút, J.
Pokračovanie výkladu k zákonu č.248/1992 Zb. o investičných spoločnostiach a investičných fondoch. Štatút podielového fondu alebo investičného fondu. Obsah štatútu. Majetok v podielovom fonde a majetok investičného fondu. Ochrana podielnikov a akcionárov. Obmedzenie a rozloženie rizika. Informačná povinnosť o hospodárení investičnej spoločnosti a investičného fondu. Odplata investičnej spoločnosti. Ustanovenia o povinnosti mlčanlivosti. Depozitár investičnej spoločnosti a investičného fondu. Štátny dozor. Sankcie. Činnosť zahraničných spoločností a zahraničných investičných fondov.