Metódy ekonomického hodnotenia ekologických investícií. 2 - Füzyová, Ľubica
Problematika hodnotenia environmentálnych programov, ktorých dopad sa prejavuje vo verejnom sektore. Analýza úžitku a nákladov predstavuje pre verejný sektor to, čo analýza zisku a strát pre podnik. Rozhodovanie o rozsahu projektu či programu. Stanovenie rozsahu verejného programu. Príklad programu kontroly emisií. Porovnanie nákladov a úžitku z hľadiska rôznych časových úsekov. Diskontovanie. Voľba diskontnej sadzby. Diskontná sadzba odráža pohľad danej generácie na relatívnu váhu prikladanú úžitkom a nákladom vzniknutým v rôznych rokoch.