Ekonomický růst a makroekonomická rovnováha - Spěváček, Vojtěch
Vplyvy na vývoj reálnej ekonomiky v r. 1990-1995 v Česku. Hodnotenie úspešnosti vládnej hospodárskej politiky na základe makroekonomických výsledkov hospodárskeho vývoja. Priebeh transformácie hospodárstva. Štatistický prehľad vývoja výroby v tranzitných ekonomikách a v Česku. Vývoj dopytu a jeho vplyv na hospodársky rast. Rastové faktory na strane ponuky. Makroekonomická stabilita. Proces oživenia českej ekonomiky v r. 1995 a porovnanie s krajinami strednej a východnej Európy.