Novela zákona o životnom minime - Schwottová, E.
Národná rada SR dňa 2. okt. 1997 schválila zákon, ktorým sa mení zákon č.463/1991 Zb. o životnom minime v znení neskorších predpisov, mení a dopĺňa zákon č. 100/1988 Zb. o sociálnom zabezpečení. Zákonom. ktorý nadobudol účinnosť dňa 1.0 novembra 1997 sa mení výška súm potrebných na zabezpečenie výživy a ostatných základných osobných potrieb občana a na zabezpečenie nevyhnutných nákladov na domácnosť. Právna úprava životného minima. Právne dôsledky úpravy životného minima na vznik nároku a na výšku prídavkov na deti a na výšku rodičovského príspevku.