Regulácia miezd nastúpi už v tomto roku - Žitňanský, Eduard
Vláda SR schválila vykonávací predpis na uplatnenie mzdovej regulácie. Nariadením vlády SR, sa v usmerňovaní miezd upravujú kvalitatívne ukazovatele, primeranosť prírastku miezd ku kvalitatívnym ukazovateľom, výška regulačného odvodu, údaje na jeho výpočet, splatnosť odvodu a spôsob jeho úhrady a hodnotené obdobie. Nariadenie je predpisom k zákonu NR SR č.248/1997 Z.z., ktorý umožňuje regulovať mzdy v podnikateľskom sektore. Zmyslon nariadenia je odstrániť pretrvávajúci nesúlad medzi vývojom produktivity práce a miezd.