Vývoj nezaměstnanosti v České republice a ve Spolkové republice Německo - Fialová, P.
Otázky nezamestnanosti súvisiace s problémom globalizácie. Vývoj nezamestnanosti v Českej republike. Nezamestnanosť mužov a žien. Nezamestnanosť mládeže. Nezamestnaní bezdomovci. Porovnanie s ukazovateľmi v Európskej únii a Nemecku. Zamestnaní cudzinci v ČR. Globalizácia a zamestnanosť. Vplyv globalizácie na nezamestnanosť. problém rastu miera nezamestnanosti v Nemecku v 80. a 90 rokoch. Indikátory hospodárskeho vývoja v ČR 1993-1995. Faktory ovplyvňujúce výšku nezamestnanosti.