Nový zákon o hypotečních bankách v Maďarsku - Neubauer, P.
Maďarský parlament schválil 29.4.1997 zákon o hypotekárnych bankách (platný od 7.6.1997). Obsah zákona o hypotekárnych bankách: 1. Princíp špeciálnej banky, 2. Hypotekárny zástavný list, 3. Princíp krytia, 4. Hypotekárna činnosť, 5. Možnosť vylúčiť predčasné splácanie, 6. Hodnota poskytovaného úveru a hranica úveru, 7. Krycí register, 8. Správca.