Z historie francouzského bankovního systému - Kolcunová, Eva
Pohľad na históriu vzniku a vývoja novodobého francúzskeho bankovníctva. Založenie Banque de France 18.1.1800 na pokyn Napoleona Bonaparta. Vznik depozitných bánk. Drobné bankovníctvo. Kríza a vojnové roky. Novodobý vývoj.