Inflace a mechanismus měnových kurzů - Kočenda, Evžen
Názory na konvergenciu inflačných mier pred prijatím a podmienky prijatia krajiny do Európskej únie. Otázka úlohy mechanizmu menových kurzov v podpore konvergencie inflácie. Konvergencia inflácie a skúmanie jej existencie v krajinách EU. Realizácia analýzy v dvoch časových obdobiach pred a po založení mechanizmu ERM (mechanizmus menových kurzov, založený v r. 1979) od konca 50. rokov do 90. rokov. Výsledky výskumu boli potvrdené analýzou citlivosti.