Nástroje menovej politiky - Sobek, Otto
Diskontná politika ako historicky prvý nástroj menovej politiky. Operácie na voľnom trhu sú od tridsiatych rokov hlavným nástrojom menovej politiky v USA. Politika povinných minimálnych rezerv - účinný nástroj menovej politiky, pretože bezprostredne ovplyvňuje likviditu obchodných bánk. Podstatou depozitnej politiky je premiestňovanie zostatkov rozpočtov medzi centrálnou bankou a obchodnými bankami. Moral sussion (morálne presviedčanie). Účinky opatrení devízovej politiky. Kontingentácia maximálneho objemu reeskontu, zavedenie úverových limitov.