Rovnovážný měnový kurz - Kreidl, V.
Koncept rovnovážneho menového kurzu (ERER) - prechod k voľne pohyblivým menovým kurzom. Rôzne definície reálneho menového kurzu. Prístupy k modelovaniu ERER. Dlhodobé kurzové zmeny vyvolané rozdielnymi tempami rastu produktivity, akumuláciou kapitálu v krajinách chudobných na kapitál, rozdielnymi tempami ekonomického rastu, akumuláciou zahraničného dlhu, špecifikami transformačného obdobia.