Poslední trendy ve světovém vývoji derivátů - Jílek, Josef
Vývoj na svetovom trhu derivátov. Burzové deriváty. Rozdielny regionálny vývoj (USA, Európa, Ázia). Umiestnenie významných svetových derivátových búrz a ich spolupráca. OTC deriváty. Prednosť derivátových búrz pred derivátovými trhmi OTC - obmedzenie úverového rizika.