Charakteristika zvolené strategie přechodu k tržní ekonomice v zrcadle alternativních návrhů - Heczko, Stanislav
Analýza doterajšieho priebehu ekonomickej reformy v ČR v období od 1991-1995. Základné východiská prijatej radikálnej verzie neoklasicky poňatej systémovej transformácie, ktorá sleduje makroekonomickú stabilitu, rozsiahlu liberalizáciu vnútorných a vonkajších podmienok hospodárenia a následné spustenie privatizácie štátneho majetku. Kroky transformačného procesu ekonomiky v ČR. Alternatívne prístupy niektorých teoretikov k poňatiu ekonomickej reformy.