Financování českého zemědělství - ekonometrická evidence - Janda, Karel
Priame účelové dotácie MZ ČR a úvery zvýhodnené Podporným a garančným roľníckym a lesníckym fondom sú rozhodujúcimi faktormi v poľnohospodárskych financiách ČR. Výdavky zo štátneho rozpočtu do poľnohospodárstva. Analýza poskytovania poľnohospodárskeho úveru a jej východiská. Použitie regresnej analýzy a výsledky. Vplyv jednotlivých sociálno-ekonomických a prírodno-technologických faktorov na objem poľnohospodárskeho úveru. Výsledky ekonometrickej analýzy.