Z neistoty vyplýva rizikovosť - Kohút, M.
Faktory úspešnosti marketingovej komunikácie: dosiahnutie cieľa, minimalizácia rizika, potreba analyzovať, systém spolupráce, realizácia opatrení. Odstránenie nesúladu medzi marketingovým a komunikačným cieľom a profesná realizácia komunikačných aktivít.