Dovozná prirážka
Vláda SR zaviedla k 1. máju 1997 dovozný depozit, ktorý sa od 21. júla 1997 nahradil zavedením dovoznej prirážky vo výške 7 perc. Uplatňuje sa na dovozy zo všetkých krajín. Povinnosť SR z členstva v Svetovej obchodnej organizácii (WTO). Uplatňovanie dovozného depozitu a dovoznej prirážky.