Rast obchodného deficitu Slovenska sa spomalil, názory na ďalší vývoj sa rozchádzajú - Švec, P.
Vývoj zahraničnoobchodnej bilancie SR v roku 1997. Antiimportné opatrenia zavedené slovenskou vládou od mája tohoto roku. Zníženie obchodného deficitu, príčiny. Podiel obchodu Slovenska s EÚ je stabilný, s Českou republikou klesá. Na dovoz pre výrobnú spotrebu by sa nemali vzťahovať žiadne administratívne opatrenia obmedzujúce dovoz. Nízky efekt proexportných opatrení (Eximbanka, Fond na podporu zahraničného obchodu).