Smluvní vztahy bank a jejich klientů po zavedení euro - Tomášek, M.
Zavedenie spoločnej meny euro prinesie vo svete finančných trhov značné zmeny. Kontinuita zmluvných záväzkov vyplývajúcich zo zmlúv, znejúcich na niektorú z mien, ktorá bude konvertovaná na euro. Zmena na povinnosť plniť v euro. Povinnosť banky plniť v národnej mene bude automaticky prevedená na povinnosť plniť v euro. Zvláštne okolnosti zmlúv na derivátové produkty. Zmluvy znejúce na plnenie v ECU. Uznávanie záväzkov znejúcich na euro vo vnútri Európskej únie.