Evropská unie a transformační výzvy druhé poloviny 90. let - Jakš, Jaroslav
Proces prepojovania vnútorného transformačného procesu s vývojom európskeho prostredia, v ktorom sa realizujú aj premeny v českej ekonomike. Základné oblasti prejednávaných a pripravovaných reforiem EU (Agenda 2000). Ekonomický a hospodárskopolitický rámec cieľov transformačnej agendy EU do konca r. 2000. Úvahy o vlastnej transformácii EU v rámci Agendy 2000. Dynamika adaptácie a jej závislosť na postoji jednotlivých členských štátov EU k ďalšiemu prehlbovaniu integrácie.