Flexibilita: kvalitativní změna ve vývoji evropské integrace - Larischová, Kristina
Východiská pre flexibilnú integráciu so zameraním sa na nemeckú politiku. Postoj Nemecka k integrácii menších krajín. Modifikácia vývojovej línie nemeckej zahraničnej politiky. Prevencia proti nacionalizácii nemeckej zahraničnej politiky. Koncept flexibilizácie EÚ. Obavy z flexibilnej integrácie. Hlbšia kooperácia členov EÚ v Maastrichtskej zmluve. Klauzula flexibility v návrhu Amsterdamskej zmluvy.