Sbližování České republiky a Evropské unie - Šrein, Zdeněk
Otázka vstupu ČR do Európskej únie. Názory na koncepciu sociálneho trhového systému v EU. Demokratizmus hospodárskej politiky EU. Právomoci EU v oblasti jednotlivých politík. Postoje k rozpočtovým deficitom a menová únia. Názory na prijatie krajín strednej a východnej Európy v súvislosti s rozpočtom EU.