Právo na súdnu ochranu a súdnictvo v Slovenskej republike
Odpovede na otázky čo je to súd, aké je jeho poslanie a postavenie aké sú jeho právomoci, kto sú sudcovia. Otázky súdnej ochrany práv v demokratických a právnych štátoch. Ústavné a všeobecné súdnictvo v SR. Sudcovská nezávislosť. Záruka štátu pre sudcov. Súčasť práva na súdnu ochranu.