Vecná príslušnosť súdov pre rozhodovanie sporov z poistenia spojeného s predmetom obchodnej činnosti - Ďurica, Milan
Problémy v súvislosti s rozšírením právomoci súdov o rozhodovaní sporov vo veciach, ktoré vyplývajú z obchodných vzťahov (včítane podnikateľských a hospodárskych) novelizáciou Občianskeho súdneho poriadku zákonom č. 519/1991 Zb.