Verejná správa v minulosti a dnes. 1 - Volko, V.
Historické korene samosprávy vyšších územných celkov na území Slovenska. Vytvorenie trojstupňového územnosprávneho členenia po II. svetovej vojne. Prijatie zákonov o obecnom zriadení v r. 1990, zánik systému národných výborov a vytvorenie dvojstupňovej štruktúry orgánov všeobecnej miestnej štátnej správy.