Rovnosť prístupu k zdraviu. 1 - Kleskeň, Peter
Solidarita ako prostriedok na dosahovanie rovnosti v prístupe k zdravotnému poisteniu v európskom systéme. Obmedzená platnosť solidarity v zdravotnom poisťovacom systéme USA, tzv. cost shifting. Poisťovacie systémy Medicare a Medicaid určené pre občanov nad 65 rokov a ekonomicky slabých občanov vo vymedzenom pásme chudoby. Chápanie solidarity v slovenskom systéme zdravotného poistenia. Diagnostic Related Groups známy pod skratkou DRG rieši cenu liečby za diagnózu. Holandsko-kanadský rozpočtovo-poisťovací princíp. Zjednodušovanie vyrovnanosti rizika a snahy o návrat k 1 poisťovni.