Řízení odborného školství v Dánsku - Štulpa, M.
Pohľad na spôsob riadenia odborných škôl v Dánsku. Štruktúra stredného odborného školstva. Požiadavky na druhy odborného vzdelávania riadia podniky, ktoré určujú druh odborov a počet študentov v týchto odboroch. Riadenie škôl radami, v ktorých zasadajú sociálni partneri škôl. Efektívne riadenie škôl vlastným manažmentom. Požiadavky na kvalitu vzdelania. Aplikácia skúseností z Dánska v českých podmienkach.