Státní ekologická politika - Jílková, Jiřina
Vplyvom opatrení na ochranu životného prostredia nastalo celkové zlepšenie životného prostredia v ČR. Ekonomická efektívnosť a nástroje ekologickej politiky. Dane. Poplatky k ochrane životného prostredia. Výdavky na životné prostredie z verejných rozpočtov. Zodpovednosť za škody na životnom prostredí. Dopady odvetvových politík a fiškálnej politiky na ciele ochrany životného prostredia.