Letné povodne v roku 1997 - Supek, M.
Vývoj situácie na niektorých vodných tokoch na Slovensku v dôsledku mimoriadne výdatných zrážok. Povodňová situácia a jej priebeh. Riešenie povodňovej situácie. Manipulácie na vybraných vodných dielach. Vodné dielo Orava a Liptovská Mara. Činnosť povodňových orgánov. Následky, spôsobené povodňami v júli 1997. Predbežné závery a zhodnotenie.