Od plánování ke strategickému řízení v podmínkách superkonkurence - Jirásek, J.
Otázky strategického riadenia v nových podmienkach, ktoré chrakaterituzuje neudržateľnosť konkurenčnej výhody a superkonkurencia. Charakteristika vývoja strategického riadenia. Prvá vývojová fáza strategického riadenia koncom šesťdesiatych a počiatkom sedemdesiatych rokov. Vznik súboru strategickej analýzy a "portfóliovej" analýzy. Druhá fáza - osemdesiate roky, uplatňovanie nových postupov a nových pojmov ako konkurenčná výhoda. Deväťdesiate roky - vývoj konkurencie - superkonkurencia alebo hyperkonkurencia. Prejavy superkonkurencie. Riadenie v podmienkach chaosu a turbulencie.