Virtuální organizace a možnosti jejího využití - Tichá, I.
Predpoklady pre vznik virtuálnej organizácie. Základné charakteristiky virtuálnej organizácie. Organizačné formy, ktoré využívajú existujúce virtuálne organizácie (partnerstvo, joint venture, strategická aliancia, nový podnik, dodávateľ-subkontraktor, zmluva o spolupráci, licencie). Strategické dôvody pre vytvorenie virtuálnej organizácie. Základný rys virtuálnej organizácie - spolupráca vo virtuálnom prostredí založená na elektronicky sprostredkovanej komunikácii.