K organizačním strukturám zemědělských a potravinářských podniků v konkurenčním prostředí - Novák, K.
Organizačné štruktúry ako jeden z nástrojov manažmentu prispievajú ku zvýšeniu výkonnosti podnikov. Uplatňovanie organizačných štruktúr vo svete - organizačné štruktúry jednoduché, flexibilné, prispôsobivé a učiace sa, výkonné. Organizačné štruktúry by mali byť ploché s vyššími právomocami nižších organizačných jednotiek, inovatívne, podnikateľsky orientované. Z podnikov by sa mali stať "učiace sa " organizácie. Poskytovanie podmienok pre celoživotné vzdelávanie zamestnancov.