Vplyv inflácie na preukázateľnosť účtovnej závierky - Šlosárová, Anna
Vypovedacia schopnosť údajov účtovnej závierky a inflácia. Oceňovanie základných položiek účtovných výkazov podľa Štvrtej smernice a princípov zakotvených v IAS. Zisk vyčíslený zo súvahy pri oceňovaní v nominálnych peňažných jednotkách a v stálej kúpnej cene upravenej o vplyv inflácie. Zachovanie fyzického kapitálu.