Náklady kapitálu podniku a kapitálová štruktúra - Polednáková, Anna, 1957-
Otázky optimálnej kapitálovej štruktúry podniku. Rozhodovanie o kapitálovej štruktúre. Rozhodujúcu úlohu pri výbere medzi dlhom a vlastným kapitálom zohrávajú náklady na získanie a viazanie jednotlivých zložiek kapitálu. Náklady kapitálu podniku. Náklady dlhu. Náklady akciového kapitálu. Model diskontovaných dividend. Náklady na kmeňové akcie. Náklady nerozdeleného zisku. Model oceňovania kapitálových aktív. Teórie kapitálovej štruktúry podniku. Rozhodovanie o kapitálovej štruktúre v praxi.