Finanční analýza v praxi. 2 - Pelcl, L.
Analýza finančnej situácie firmy na základe očistených údajov. Odpísanie premlčaných záväzkov a zobrazenie skutočných krátkodobých záväzkov. Definícia pracovného kapitálu podľa finančnej teórie. Výpočet pracovného kapitálu, obežného majetku a krátkodobého cudzieho kapitálu. Posudzovanie likvidity. Upravená súvaha pri zohľadnení informácií o rozdiele tržného a účtovného ocenenia a skutočnosti o premlčaných pohľadávkach a záväzkoch.