Prokuratúra
Postavenie a úlohy prokuratúry na Slovensku. Zákon o prokuratúre č.314/1996 Z.z. a zákon č.274/1996 Z.z. o kárnej zodpovednosti prokuratúry tvorí právny základ organizačného usporiadania prokuratúry. Zodpovedanie na otázky, aké úlohy má plniť prokuratúra a aké je jej miesto v systéme štátnych orgánov.