Poznámky k meraniu sezónnosti v krátkodobom časovom rade - Peller, František
Metodické otázky analýzy sezónnosti v krátkodobom časovom rade na príklade jednotkových cien poľnohospodárskych výrobcov kravského mlieka podľa jednotlivých mesiacov v podmienkach SR. Vyčíslenie agregovaného indexu sezónnosti pomocou metódy kĺzavých priemerov s vylúčením trendovej zložky pohybu v krátkodobom časovom rade. Vyčíslenie indexov sezónnosti za každý rok samostatne so súčasnou parametrizáciou trendovej zložky pohybu v krátkodobom časovom rade.